maandag 19 september 2016

Historische wandeling in Durbuy

Dag thuisfront :)

We laten jullie graag weten dat jullie (b)engeltjes goed aangekomen zijn! Iedereen kreeg een knus slaapplekje en er werd al lekker gesmuld deze middag!

Na het middageten trokken we als echte ridders en jonkvrouwen naar het kasteel van Durbuy. Onze gids Lise stond ons al op te wachten. We kregen het hele verhaal van de luie graaf en z'n leenmannen, de lijfeigenen en z'n woelig liefdesleven verteld.

Bjarne was gebombardeerd tot graaf, Eugenie werd z'n vrouw. Samen kregen ze een zoon, onze Métis.  Métis had een aardje naar z'n vadertje.... en werd op slag verliefd op het mooiste boerinnetje van Durbuy....Gloria. De gravin, Eugenie, verbood Métis verder contact te hebben met z'n liefje Gloria. Toch bleven ze elkaar stiekem zien hoog in de bosjes. De ambiance binnen de groep was verzekerd. We maakten ook kennis met het oudste gebouw van Durbuy, nl. de Graanhal met zijn authentieke vakwerk. Ook het verhaal van de koeoorlog, dat leidde tot het ontstaan van de stad Durbuy in 1331, is ons niet meer vreemd. We genoten van de kleine steegjes in het pittoreske
 stadje.


Het vieruurtje deed ons deugd!

P.S. Nu kruipen we snel de grotten in... 












4 opmerkingen:

  1. De start van de bosklassen lijkt alvast geslaagd! Heel veel plezier ginder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verhaal klinkt plezant en de foto's bewijzen het....Top !
    Doe zo verder. Oma Zee

    BeantwoordenVerwijderen