maandag 15 september 2014

Historische wandeling in Durbuy!

Hallo iedereen!

We laten jullie graag weten dat jullie (b)engeltjes goed aangekomen zijn! Iedereen kreeg een knus slaapplekje en er werd al lekker gesmuld deze middag!

Na het middageten trokken we als echte ridders en jonkvrouwen naar het kasteel van Durbuy. Onze gids Willem stond ons reeds op te wachten. We kregen het hele verhaal van de luie graaf en z'n leenmannen, de lijfeigenen en z'n woelig liefdesleven.
Warre was gebombardeerd tot graaf, Luna werd z'n vrouw. Samen kregen ze een zoon, onze Jorit. Jorit had een aardje naar z'n vadertje.... en werd op slag verliefd op het mooiste boerinnetje van Durbuy....Lotte. De gravin, Luna, verbood Jorit om verder contact te hebben met z'n liefje Lotte. Toch bleven ze elkaar stiekem zien hoog in de bosjes. Ja, en de ambiance binnen de groep was verzekerd. We maakten ook kennis met het oudste gebouw van Durbuy, nl. de Graanhalle met het authentieke vakwerk. Het verhaal van de koeoorlog dat leidde tot het ontstaan van de stad Durbuy. We genoten ook van de kleine steegjes in het pittoresk stadje.


Het vieruurtje deed ons deugd.












10 opmerkingen:

  1. amai, dat ziet er al van de eerste minuut SUPER uit! Geniet met zijn allen, de zon is alvast voor jullie gereserveerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er daar leuk uit!
    Vele groetjes van de eersteklassertjes, ze missen jullie al hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig dat we nu al een verslagje en foto's te zien krijgen met al die stralende gezichtjes ! Bedankt lieve juffen en helpers daarvoor ! Veel plezier verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super dat we jullie kunnen volgen! Heb al genoten van de foto's!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. P.s. Anoniem=Nele. Krijg mijn naam er niet op. Help Heike. Hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel tof! Geniet samen maar van jullie week. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om reeds zoveel nieuws te kunnen lezen. Het ziet er super leuk uit. Geniet er met volle teugen van.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De historische wandeling was heel interessant !!!!

    BeantwoordenVerwijderen